Pagini

Ciorba de perișoare

Ingrediente (8 porții):

30 ml ulei
3 morcovi
o jumatate de țelină
1 rădăcină pătrunjel
1 ceapă mică
1 ardei verde
1 lămâie
sare

Amestec perișoare:

700 g carne de vită, tocată de două ori
120 g orez
1 ceapă medie
1 lingură făină
1 legătură pătrunjel
2 ouă
sare

Timp de preparare pentru ciorba de perisoare: mai mult de 60 minute

Preparare

1 Toate zarzavaturile (ceapa, morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel) se curăță și se taie rondele sau cubulețe. Se pun la călit în ulei într-o oală mare. Se acoperă apoi cu 2-3l de apă cu sare.

2 Se toacă mărunt ardeiul și se adaugă și el în supă. Se fierbe supa timp de 45 minute.

3 Între timp se prepară perișoarele. Sunt câteva secrete care garantează reușita perișoarelor: carnea trebuie să fie dată prin mașină de două ori pentru a fi foarte fină și să nu aibă multă grăsime, iar orezul folosit să fie perfect uscat, pentru ca perișoarele să nu se împrăștie în timpul fiertului.

4 Ceapa se dă și ea prin mașina de tocat sau se poate da pe răzătoarea mica. Pătrunjelul se toacă mărunt.

5 Se amestecă într-un bol toate ingredientele pentru perișoare si se frământă bine. Cu mâinile ude se modelează apoi perișoare de dimensiunea unor nuci.

6 Când au fiert bine legumele, se adaugă în supă perișoarele una câte una.

7 Se lasă la fiert la foc mediu aproximativ 10 minute. Perișoarele fierte vor urca la suprafață. Cât timp fierb perișoarele se ia spuma din supă cu ajutorul unei spumiere.

8 La final se adaugă zeama de lamâie, se potrivește de sare și se servește fierbinte cu smântână și cu pătrunjel sau leuștean proaspăt.

Niciun comentariu: