Pagini

Ciorba de burta

Ingrediente (6 porții):

500 g smântână
2 kg burtă prefiartă
1 kg oase de vită
3 cepe
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 țelină
4 ouă
1 căpățână usturoi
sare
piper boabe
foi de dafin
oțet după gust

Timp de preparare ciorba de burta: mai mult de 60 minute

Preparare:

1 Se pun 4,5 l de apă, la fiert, într-o oală mare. Când clocotește apa, se pun oasele de vită. Se spumează supa de 3-4 ori.
2 Se micșorează focul și se lasă să fiarbă cel puțin o oră.
3 Se spală bine legumele și se curăță. Se adaugă în supă, tăiate sferturi. Se fierb împreună cu oasele.
4 Se adaugă și burta de vită, tăiată fideluță, după ce a fost decongelată în prealabil. Fiind prefiartă, nu trebuie pusă de la început, o dată cu oasele.
5 Se presară foile de dafin și câteva boabe de piper.
6 Se lasă să fiarbă, tot la foc mic, încă vreo 50-60 de minute sau până când este burta de vită bine fiartă.
7 Se oprește focul și se scot oasele de vită.
8 Cu o strecurătoare, se scoate și burta de vită și legumele fierte.
9 Zeama rămasă se trece de două ori printr-o sită.
10 Se alege dintre legume burta tăiată fideluță și se pune înapoi în supă.
11 Se curăță carnea de pe oasele fierte, se taie cubulețe și se adaugă și ea în supă.
12 Legumele fierte se pasează în blender, iar piureul obținut se pune înapoi în supă.
13 Supa se fierbe din nou până ce dă în clocot. Usturoiul se curăță și se pisează bine într-un mojar. Se toarnă peste el mai multe polonice cu zeamă fierbinte.

Niciun comentariu: